Városi Természettudományos Vetélkedő a Rákócziban

 

Iskolánk 2018. április 25-én rendezte meg második alkalommal a 3. és 4. osztályos gyerekeknek szóló, a környezetismeret tantárgy és az általános tájékozottságra épülő vidám, játékos vetélkedőt.

Iskolánként olyan csapatok jelentkezését vártuk a játékra, amelyekben vegyesen szerepeltek a két évfolyam tanulói. A feladatokban össze kellett fogniuk a gyerekeknek, hiszen sok esetben csapatban, sokszor az egy évfolyamon tanuló csapattárssal, hol pedig egyénileg kellett mindent elkövetni azért, hogy a csapat minél több pontot gyűjtsön magának a vetélkedő ideje alatt.

A feladatok zöme a környezetismeret órán elhangzottak mellett azt is mozgósította, amit a gyerekek a tanórán kívül megfigyeltek, megjegyeztek, kipróbáltak. Sok esetben segített, ha az olvasottak, a tévében látottak, az interneten felfedezett vagy a térképen megtalált ismereteiket tudták felidézni. A témák, játékok nem csupán az állatokkal, növényekkel foglalkoztak, de a közlekedés, a térképismeret, az élettelen környezet jelenségeiről is szóltak.

Igyekeztem olyan feladatokat összegyűjteni, amelyek a hagyományos környezetismeret órákon nem jelennek meg. Viccesek, játékosak, de egyben gondolkodtatók is voltak. Úgy láttam, a gyerekeknek tetszettek ezek a témák. Nagyon jó volt látni, hogy milyen ügyesen próbálták egymást támogatni, segíteni a feladatok megoldása során. A kezdeti feszültséget hamar felváltotta a játék iránti izgalom.

Gratulálok a gyerekeket felkészítő kollégáknak, hogy ilyen remek csapatokat küldtek erre a délutánra!

 

A vetélkedő eredményei:

 1. RÁKÓCZI 1. csapat:
  Gavlik Kata, Nyemcsok Tamás Soma,
  Berencsi Bence, Török-Major Míra

 2. HUNYADI 2.  és  KŐRÖSI 1. csapatok:
  Toldi Lilien
              Deli Gréta
  Flanek Ilona          Kondor Zétény
  Samu Szellő
           Pál Botond
  Szabó Kristóf
          Panykó Dominik

 • RÁKÓCZI 2. csapat:
  Szedlák Tamás, Kovács Kristóf,
  Reibl Benjámin, Szamay Kornél

 1. HUNYADI 1. csapat:
  Schubert Zoltán, Réder Tamás,
  Golcs Dóra, Gyurkovics Hedvig

 

Gratulálunk a játékosoknak!

 

Lachné Czanik Zsuzsanna

tanító

Köszönöm a kollégáim támogatását a vetélkedő szervezési és lebonyolítási feladataiban! (Martinecz Kata, Simon Andrea, Széplakiné Halmay Rita, Csegeiné Kovács Erzsébet)