Táncművészet kicsiben, felsőfokon!

 

Igazi táncművészeti élményben volt részünk dec. 12-én a budapesti RaM Colosseumban, ahol a 2006-ban elhunyt Lázár Ervin utolsó írását láthattuk, a Bogármesét, a Madách Színház fiatal gyermektáncosainak az előadásában. A táncművészet szinte minden stílusát felvonultató, fergeteges, mozgalmas előadást nagyon élvezték iskolánk elsős és másodikos kisdiákjai is.

A tánc nyelvén előadott mesében a szürke grafitbogarak nem tudták maguk körül elviselni a színeket, így azt akarták, hogy minden szürke legyen körülöttük. Egy napon gyönyörű színes virág nyílik az erdő közepén, ami a grafitbogarakat a föld alá száműzi. Azonban egy hatalmas vihar letöri a színes varázsszirmokat, és elhordják a részeit, szárát, szirmait az erdő legkülönfélébb bogarai. A Szivárványos Bogárka is megtalált egy szirmot, de őt a grafitbogarak megcsípik, a csípéstől beteg lesz. Jó barátjára, a Csillagszemű Bogárkára vár a nagy feladat, hogy megszerezze a varázsvirág eltűnt részeit, hogy meggyógyítsa a kis beteget.

A balett, hipphopp, showtánc elemeit nagyszerűen ötvöző előadás közben a kis tanítványaim az utolsó sorban táncra perdültek,  a zene ritmusára mozogtak. Színházi produkció révén elvárnánk a gyerekektől is, hogy csendben figyeljék az előadást. De ez más volt! Egyszerűen nem lehetett a párnás széken nyugton maradni, mivel a sodró lendületű előadás magával ragadta a nézőket.

Minden tisztelet és elismerés a táncos művészgyerekeknek, igazi tehetségeket láthattunk a színpadon. Köszönjük az ingyenes előadás adta lehetőséget! A produkció színvonala feledteti velünk a közlekedési dugóban való közel másfél órás poroszkálást.

 

                                                                                               Gyöngyi néni