Kedves Diákok és Szülők!

Goral Barbara vagyok, a 2018/2019-es tanévtől iskolapszichológusként dolgozom a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában.

Munkámmal szeretnék segítségére lenni az iskola diákjainak, a diákok szüleinek, valamint a pedagógusoknak olyankor, ha az iskolai életben, a családi vagy baráti kapcsolatokban nehéz, megoldhatatlannak tűnő helyzetekkel kerülnek szembe. Bárkivel előfordulhat, hogy úgy érzi, nem boldogul például:

  • a tanulással, mert túlságosan izgul a dolgozatok, felelések miatt és ezek annak ellenére nem sikerülnek jól, hogy készül rá

  • az osztályközösségben, mert nem találja a közös hangot a többiekkel

  • az iskolai életben, mert elvesztette érdeklődését a tanulás iránt, vagy úgy érzi, nem tud megfelelni a követelményeknek

  • az élet dolgait illetően, mert bizonytalan a jövővel kapcsolatban és nem találja a helyét a világban

Ilyen esetekben a pszichológus segíthet a probléma megértésében és megoldásában, segít helyrebillenteni a felborult egyensúlyt, ezáltal hatékonyabb lehet a tanulás, kiegyensúlyozottabb a lelki élet és békésebbek a társas kapcsolatok.

A beszélgetésekre előre egyeztetett időpontokban, az osztályfőnökök és szülők támogatásával tudunk sort keríteni.

Kedves Szülők!

A gyermek egy nagyon „érzékeny műszer”, amely változatos módon jelzi, ha valami nincs rendben. A viselkedésben, hangulatban, teljesítményben bekövetkező változások nem ritkán az érzelmi zavarokra, szorongásra vezethetők vissza, melyek arról adnak jelzést, hogy a gyermek nem boldogul az előtte álló feladatokkal, legyenek azok intellektuális, szociális, érzelmi, vagy akár fizikai erőpróbák. A felborult egyensúlyt jelezheti a teljesítmény romlása, a viselkedés megváltozása, az állandó fáradtság, kedvetlenség, az alvásproblémák, vagy a testi tünetek (gyakori fejfájás, hasfájás) megjelenése. Ilyen élethelyzetekben a gyermeknek segítségre van szüksége, legyen ez szülői támogatás, vagy pszichológiai tanácsadás, vagy a kettő kombinációja.

Természetesen kiderülhet, hogy a problémát nem lehet a pszichológiai tanácsadás keretein belül megoldani és más szakember közreműködésére van szükség. Ekkor igyekszünk közösen megtalálni azt a megfelelő intézményt, szakembert, akivel folytatódhat az elkezdett munka.

Fogadóórák:

Hétfő:                                     12 és 17 óra között

Péntek:                                  9 és 15 óra között

 

Időpont egyeztetéssel kapcsolatban, kérem, keressenek az alábbi elérhetőségeimen:

 

Keressenek bizalommal!