Modern iskolai környezethez segíti hozzá a gyerekeket a Rákóczi-Liget Gyermekei Alapítvány

Az elmúlt két évben hatalmas átalakuláson ment keresztül a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, köszönhetően többek között az alapítványának, mely a technikai feltételek megteremtésével, színes rendezvények szervezésével járul hozzá a gyerekek iskolában töltött mindennapjainak könnyebbé és még tartalmasabbá tételéhez.

A 2018-ban újjáalakult Rákóczi-Liget Gyermekei Alapítvány célja, hogy a Dunaharaszti, Rákóczi-ligeten élő, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola kötelékében tanuló gyermekek testi-lelki-szellemi fejlődését segítse programok, előadások, szakkörök, illetve egyéb tanórán vagy azon kívüli tevékenységek szervezésével, továbbá olyan eszközök megvásárlásával, melyek bár jelenleg nem állnak rendelkezésre az iskolában, de tanulók tanórákon való felkészülését segítené elő.

A korábbi időszak inaktivitását követően 2018 óta az alapítvány szárnyal, így elmondható, hogy mára sikeresen és eredményesen működik. Ebben elévülhetetlen érdemei vannak az adó egy százalékát alapítványunknak utaló szülőknek és a pedagógusoknak egyaránt, akik felismerték az alapítvány munkájában rejlő lehetőségeket, s Ficzere Noémi kuratóriumi elnök vezetésével ki is használták azokat.

Az oktatás mára a 21. század követelményeinek is megfelel, a tanórákat projektorok, bluetooth hangfalak, és a robotika szakkör működését pedig egy programozható LEGO robot teszik színesebbé. A könyvtár a gyermekek számára érdekes és hasznos, a pedagógusok munkáját támogató kötetekkel bővült, az énekkar új kottákkal és zenei CD-kkel gazdagodott, a testnevelés órák pedig szabadidős játékokkal és eredményjelző táblákkal váltak még élvezetesebbé. A családok két nagyon sikeres közösségi napon kerülhettek még közelebb egymáshoz, az “1Est nekünk” alapítványi bál pedig garantáltan felejthetetlen élmény volt mindannyiunk számára.

A negyedikes diákok testközelből is megismerkedhettek a reptér működésével, az ötödikesek erdei iskolába mehettek, a Füvészkertben láthatták az ébredő természet csodáját, a ráckevei hajómalom működésének tanulmányozásával pedig a megújuló energia erejét, a környezetvédelem fontosságát tapasztalhatták meg.

Nagy öröm, hogy egy iskolai pályázat útján lecserélhettük hangtechnikai felszerelésünket, az elhasználódott apparátusunkat modern technológiára válthattuk a Waberer’s segítségével. Itt azonban nem állunk meg, hiszen van még bőven felújítani, lecserélni valónk az iskolában, s az idei évre vonatkozóan is számos remek, tartalmas program megvalósítását tervezzük.

Szeretnénk tovább bővíteni az újonnan indult robotika szakkör eszközparkját további három LEGO robottal, és a tanulmányi kirándulások finanszírozása sem maradhat el. Éppen ezért kérjük, hogy az adó egy százalékának biztosítása mellett támogassák lehetőségeikhez mérten alapítványunk működését. (Adószám: 18623503–1-13, számlaszám: 11600006-00000000-72947384) Erre lehetőség nyílik a második 1Est nekünk alapítványi bálon is, melyre szeretettel hívunk és várunk mindenkit február 16-án, 19 órától, a József Attila Művelődési Házban.