Természettudományos oktatás a Rákócziban

 

JANUÁR

Fizika Szakkör 2014 Január 31

 

Fizika Szakkör 2014 Január 17

 

 

 

 

 

DECEMBER

Fizika óra

 

 

NOVEMBER

 

 A Magyar tudomány hónapja Előadáson a Laffert Kúriában

 

A fizika szakkör tanulói előadáson vettek részt, amit a Magyar Nemzeti Múzeum munkatársa tartott azokról a XX. Századi magyar tudósokról, akik munkásságukkal nagy mértékben hozzájárultak a tudomány fejlődéséhez. A tudósokról hallottakat a tanulók nagymértékben tudják majd hasznosítani a különböző tantárgyak esetében. Jedlik Ányos, Eötvös Lóránd, a Bólyaiak, Galamb József, Ziernovszkiy, Blátthy, Csonka János, Puskás Tivadar

 

OKTÓBER

Fizika szakkör októberi programjainak keretében a Múzeumok Őszi fesztiválján a Közlekedési Múzeum Elektrotechnikai Múzeumába látogattunk.

Tematika :,, A lámpás én vagyok” rendhagyó fizika óra volt, ahol műhelymunka keretében, gyakorlati példákon keresztül ötleteket kaptak a diákok és a fizika tanárok is arról, hogy hogyan lehet napjaink kevés fizika óraszámban megszeretni a fizikát.

5 és 10 perc alatt kellett tekercsmotort készíteni, rézdrót facsavar és mágnesből, majd ötleteket kaptak a tanulók arra vonatkozóan, hogy hogyan állítsák össze a múzeum által kidolgozott Jedlik-féle forgony valósághű működőképes modelljét.

A látott és tanultakat nagyszerűen tudják majd hasznosítani az órákon is. Nagyon jól érezték magukat amiről a képek is tanúskodnak.

Székely-Simon Mária

Ig.h.

 

 

A képes riport ide kattintva tölthető le.

 

 

 

SZEPTEMBER

 

Kutatók Éjszakája 2013 Szeptember 27