Beiratkozási tájékoztató

Szülői nyilatkozat letöltése: szuloinyilatkozat.pdf

Hit-és erkölcstan oktatásáról  szóló nyilatkozat letöltése: hitoktnyilatkozat.pdf

Tisztelt Szülők!

A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola szeretettel várja a leendő elsősöket.

 

Beiratkozás időpontja:

április 14-én    8.00-19.00 óráig

április 15-én    8.00-19.00 óráig

 

Nyílt napunk: 2016. április 12. kedd

8.00-8.45

Simon Andrea

magyar

Baglyos ép.

10. terem

4.a

Leéb Éva

környezet

Baglyos ép.

11. terem

4.b

Varga Katalin

matematika

Baglyos ép.

14. terem

4.c

9.00-9.45

Simon Andrea

matematika

Baglyos ép.

10. terem

4.a

Leéb Éva

magyar

Baglyos ép.

11. terem

4.b

Varga Katalin

magyar

Baglyos ép.

14. terem

4.c

10.00-10.45

Eszik Fruzsina

angol

Baglyos ép.

14. terem

4.c

Urbán Zoltán

készségfejl.

Fő épület

7. terem

1.a

Simon Andrea

angol

Baglyos ép.

11. terem

4.b

11.00- Czompa Gyula igazgató úr tart tájékoztatást az iskola könyvtárában.

 

 

Matematika osztály

·      Emelt óraszámban matematikaoktatás

·      Számítógéppel segített készségfejlesztés 1. osztálytól

·      Negyedik osztálytól informatikaoktatás, angol nyelv (heti 2 óra, 5. évfolyamtól 3 óra)

 

Angol nyelvet tanuló osztály

·      Első osztálytól angolnyelv-oktatás (heti 2 óra)

·      Negyedik osztálytól emelt óraszámban angolnyelv (heti 5 óra)

 

A beiratkozáshoz szükséges:

·      Gyermek személyazonosítására alkalmas, a gyermek nevére kiállított személyi azonosító (születési anyakönyvi kivonat), lakcímkártya, TAJ szám

·      Óvodai szakvélemény (vagy Nevelési Tanácsadó)

·      Igazolások az ingyenes tankönyvre való jogosultságra

·      Diákigazolványhoz először az okmányirodába kell menni (személyi ig. vagy születési anyakönyvi kivonat + lakcímkártya szükséges), majd az ott kapott azonosító számmal, a beiratkozáskor lehet igényelni az iskolában

·      Nyilatkozat a szülői felügyeleti jog gyakorlásáról (mindkét szülő aláírása szükséges)

·      Nyilatkozat hit- és erkölcstan tantárgy választásáról (beiratkozáskor az iskolában kell kitölteni)

Leendő 1. osztályos tanító nénik bemutatkozása 2016-17. tanév

Leéb Éva vagyok. 1990. óta dolgozom a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában, illetve én is itt végeztem általános iskolai tanulmányaimat.

Az első néhány évben napközisként, majd iskolaotthonban, végül 2009. óta osztályfőnökként végzem munkámat.

Tudom, hogy Önök szülőként szinte jobban izgulnak, mint gyermekeik az iskolába lépés előtt. Igyekszem mindent megtenni azért, hogy az óvoda és az iskola közötti átmenet gyermekeiknek zökkenőmentes legyen, szívesen járjanak iskolába, érezzék jól és biztonságban magukat, valamint sokat fejlődjenek és okosodjanak.

Hiába a sok éves tapasztalat, az első osztály mindig igazi kihívás, élmény, izgalom. Szeretem a kicsiket. Nem csak a tanító nénijük szeretnék lenni, hanem egy olyan támasz is, akiben megbízhatnak, akire számíthatnak, aki segít, ha egy-egy akadály előtt megtorpannak. Úgy érzem, abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy megtaláltam az adottságaimnak megfelelő szakterületet mikor a tantói hivatást választottam.

Célom, hogy gyermekeik biztos alapot kapjanak a további tanuláshoz, használható ismereteket szerezzenek további életükhöz.

A tanításhoz sok türelem, szeretet és megértés kell. Nem könnyű feladat, de akkor tudjuk nagyon hatékonnyá tenni, ha hárman – gyermek, szülő, tanító – együttműködünk.

Kívánom, hogy gyermekeik az adottságaiknak megfelelő első osztályba kerüljenek. Várom a szülőkkel való felelősségteljes együttműködést, amely megalapozza a derűs, kiegyensúlyozott iskolás éveket mindannyiunk számára.

Simon Andrea

A Budapesti Tanítóképző Főiskolán  végeztem 1993-ban, azóta  dolgozom a Rákóczi iskolában. Ez évtől osztályfőnök is vagyok.

2004-ben angol tanári képesítést szereztem. Szeretek  idegen nyelvet tanítani és tanulni is: orosz nyelvből alap-, franciából felsőfokú nyelvvizsgám van.

2014-ben fejeztem be tanulmányaimat a Budapesti Műszaki Egyetemen, közoktatás vezető és pedagógus szakvizsga szakon.

Óráimon szem előtt tartom a tanulók egyéni tempóját, fejlődését. Mivel nagy létszámú osztályokkal dolgozunk, sokszor dolgoznak csoportban, párban vagy differenciálva a gyerekek. Gyakran veszünk részt helyi és kistérségi versenyeken.

Osztályomban hagyományokkal, osztályműsorokkal, közös programokkal igyekszem a közösséget erősíteni.

Iskolánkban alsós munkaközösség vezető vagyok.

Varga Katalin vagyok, 30 éves pedagógus. Diplomámat az ELTE Tanítóképző Karán szereztem, 2009-ben. Pedagógusként 2010 óta dolgozom. 3 évet egy budapesti iskolában, a Neptun Általános iskolában töltöttem, mint dráma- és tánctanár, később itt, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában kezdtem el dolgozni, mint elsős napközis tanító.

Nagy örömmel töltött el, mikor felvettek ide, ugyanis én is ebben az iskolában koptattam a padokat 8 évig, rengeteg jó élményt szerezve. Most a 4. c osztály osztályfőnöke vagyok, nagyon szeretek az osztályommal együtt dolgozni. A gyerekek nagyon tehetségesek, ezért kis színkörünk is van, melyet a gyerekek ’Fecsegő Színtársulatnak’ neveztek el. Dunaharasztin belül több ünnepélyen, illetve más alkalmakon is megmutathattuk, mire képes kis csapatunk.


A kreatív tanulási-tanítási technikák mellett, amivel volt szerencsém megismerkedni, szívesen használom a kreatív képzőművészeti technikákat mind óráimon, mind a magánéletemben.
Szabadidőmben szívesen olvasok, rajzolok, festek, illetve hétvégén kutyaiskolában is oktatok, mint kutyakiképző, illetve kiképzésvezető.